Ливърпул ще се бори с Ман Сити за футболист на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата гранда имат интерес към 21-годишния бранител Ян Маатсен

В информация на изданието TEAMtalk се твърди, че 21-годишният универсален защитник Ян Маатсен се очаква да напусне Челси през следващите месеци. Клубове като Ливърпул и Манчестър Сити се борят за неговия подпис. Нидерландският защитник трябва да играе редовно на този етап от кариерата си, но при “сините” Бен Чилуел и Марк Кукурея са пред него в избора за стартов състав. Междувременно отборите на Ювентус, Барселона и Реал Мадрид също следят футболиста.

Ще бъде интересно да видим дали Ливърпул може да му осигури гаранции за игрово време. Въпреки че имат Андрю Робъртсън пред Маатсен, шотландският национал се нуждае от алтернатива и Юрген Клоп трябва да привлече качествен ляв бек, който може да се ротира с Робъртсън. В допълнение към това, универсалният защитник на Челси може да се окаже качествена, дългосрочна алтернатива на Костас Цимикас. Ако Ливърпул може да му обещае достатъчно игрово време, 21-годишният играч е възможно да се изкуши да се присъедини към тях през следващите месеци.

Междувременно шампионът Манчестър Сити също трябва да подпише с качествен краен защитник и се е насочил към Маатсен. Те трябваше да използват Йошко Гвардиол като ляв бек този сезон, а Пеп Гуардиола се нуждае от друг вариант. Ако Манчестър Сити може да му предложи редовно титулярно място, нидерландският бранител на Челси вероятно ще бъде изкушен да продължи кариерата си на “Етихад”.

Ян Маатсен има договор с тима Стамфорд Бридж до лятото на 2025 г., така че Челси ще бъде под натиск да спечели пари от него, освен ако скоро не поднови контракта на футболиста.