Локо Пловдив нокаутира Лудогорец в шеметен мач на “Лаута”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Железничарите" спечелиха дербито с 3:2

Локомотив Пловдив спечели с 3:2 дербито срещу шампиона Лудогорец и се изкачи на втората позиция в класирането на efbet Лига. В шеметен двубой изпълнен с обрати, „железничарите“ се поздравиха с успеха след гол на Момчил Цветанов, фамозно изпълнение на капитана Димитър Илиев и попадение на Салинас. За „орлите“ точни бяха Анисе и Кешеру. Локомотив има вече 37 точки и е на 5 от Лудогорец. ЦСКА е трети с 36, но при успех днес срещу Черно море, ще доближи още повече разградчани.

След динамични първи минути, гостите откриха резултата в 17-ата минута. Десподов проби отляво, надбягвайки Гомис, след което подаде на Анисе, който на далечната греда вкара в опразнената врата.

Карагарен центрира в 22-ата минута, а Минчев успя между двама да нанесе удар с глава, но прати в аут.

Няколко минути след това Текпетей не се възползва от пас на Десподов и се забави при удара, който след това беше блокиран.

В края на полувремето „железничарите“ стигнаха до пълен обрат само за две минути.

В 41-ата Димитър Илиев слаломира добре между няколко играчи в зелено, комбинира със Салинас, който подаде за Момчил Цветанов, който матира Ренан за 1:1.

В 43-ата минута „орлите“ загубиха в централната зона, Умарбаев напредна и подаде за Димитър Илиев, а капитанът на пловдивския тим  отбеляза по брилянтен начин – с техничен прехвърлящ удар от линията на големия пеналт.

След почивката „орлите“ бързо се върнаха в двубоя. В 52-ата Текпетей изпревари Гомис, а футболистът на домакините извърши нарушение, за което „орлите“ получиха правото да изпълнят дузпа. Кешеру беше безпогрешен от бялата точка и паритетът бе възстановен.

Малко след изравнителния гол гостите имаха късмет при удар на Масоеро, при който топката срещна страничната греда.

В 70-ата минута Кешеру пробва изненадващ далечен удар и за малко да огорчи вратаря на домакините за трети път в мача, а в 74-ата Алмейда не успя да засече на празна врата удар на Карагарен отдясно.

В 77-ата Малембана стреля директно от фаул, топката тупна пред Ренан, бразилският страж не успя да улови, а Салинас бе най-близо и се възползва от грешката на вратаря, пращайки в мрежата за 3:2.

В добавеното време Луков спаси опасен удар на Каули, запазвайки преднината на своя тим до последния съдийски сигнал.