Локо Пловдив остана непобеден и след гостуването на Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Черно-белите" измъкнаха точка при визитата си в Разград

Отборите на Лудогорец и Локомотив Пловдив завършиха наравно 1:1 в мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Бърнард Текпетей отбеляза попадението за ‘зелените’, а точен за гостуващия тим бе младокът Петър Андреев, наказвайки грешка на Симон Слуга.

Така Локомотив Пловдив остана непобеден и след гостуването на шампиона. ‘Черно-белите’ регистрираха второ реми през сезона, а имат и девет победи, с което държат първото място в класирането с 29 точки.

Лудогорец поведе в 9-ата минута със страхтен гол. Якуб Пьотровски изведе Бърнард Текпетей, който овладя топката и веднага стреля от воле, като не остави шансове на Динко Хоркаш – 1:0.

Три минути по-късно удар на Текпетей срещна гредата. Малко след това Евандро не успя да вкара от чиста позиция за “смърфовете”.

В 38=ата минута Минчев намери Джовани и бразилецът стреля опасно, но Симон Слуга се намеси решително. Така първото полувреме на “Хювефарма Арена” завърши с минимален аванс за домакините.

В 52-рата минута Лудогорец нацели втора греда в срещата. Текпетей пусна хитър пас към Руан Секо, който с майторски удар преодоля Хоркаш, но топката срещна страничния стълб.

Малко след това Динко Хоркаш се прояви чудесно, спасявайки шут на Рик Джонатан. Минути по-късно офанзивният футболист на ‘орлите’ отново бе разочарован от вратаря на гостите.

В 85-ата минута “черно-белите” изравниха резултат по куриозен начин. Вратарят Симон Слуга се забави да изчисти топката и бе притиснат от резервата Петър Андреев, който бутна топката и я прати в мрежата за 1:1.

В добавеното време от 7 минути Лудогорец натисна, но не успя да вкара победен гол. Така шампионите останаха на цели 12 точки от Локо Пловдив, като “орлите” са с два мача по-малко.

Първенството продължава с мачове в четвъртък, а сезам бонус предлага отлични опции за залози на двубоите.