Локомотив (Пд) потегли към нов финал за Купата след категоричен успех над Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Локомотив (Пловдив) направи огромна крачка към втори пореден финал в турнира за Купата на България. Носителят на трофея от миналия сезон победи Левски с 2:0 у дома в първия 1/2-финален сблъсък между двата отбора. Попаденията за “черно-белите” отбелязаха Димитър Илиев и Бирсент Карагарен.

Домакините започнаха в схема 3-5-2 като пред вратаря Мартин Луков действаха Милош Петрович, Лукас Масоеро и Диниш Алмейда. В халфовата линия се подвизаваха Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Томашевич, Умарбаев и Лукас Салинас. Нападението на домакините бе водено от Анте Аралица и капитана Димитър Илиев.

Левски започна срещата без Симеон Славчев, който дори не бе в групата на тима. Неговото място в полузащитата бе заето от Хали Тиам. На вратата за “сините” бе Милан Миятович, а пред него действаха Найденов, Холмар, Каргас и Горанов. Партньори на Тиам в средата на терена бяха Райнов и Спиерингс. Хубчев се довери в нападение на Дени Алар, Найджъл Робърта и Станислав Иванов.

Началните минути бяха равностойни като двата тима се адаптираха доста бързо на мокрия терен, тъй като преди мача в Пловдив валя дъжд. Първото по-опасно положение пред една от двете врати бе в 14-ата минута. Вратарят на Левски Милан Миятович излезе неразчетено и не успя да се намеси добре, след което топката попадна в Бирсент Карагарен, чийто удар обаче бе спрян от отбраната на съперника.

В 23-ата минута Локомотив (Пловдив) откри резултата с много хубав гол. Диниш Алмейда пусна страхотен извеждащ пас към Димитър Илиев. Нападателят на “смърфовете” отлично излезе на позиция като се освободи от Мартин Райнов и с удар от 15-16 метра прониза Миятович за 1:0. Стражът на “сините” можеше да се намеси и по-добре, тъй като шутът на Митко Илиев бе в неговия ъгъл.

Локомотив удвои аванса си в края на първото полувреме. ‘Черно-белите’ направиха много добра атака, която завърши с гол. Умарбаев комбинира с Томашевич вдясно, който пусна в наказателното поле към Карагарен и 27-годишният футболист прати топката в мрежата на гостите за 2:0.

В началото на второто полувреме Локомотив Пловдив имаше шанс за трети гол, но гостите извадиха късмет. В 51-вата минута Янис Каргас получи жълт картон за нарушение срещу Анте Аралица, който се откъсваше сам срещу вратаря на “сините”. Домакините с право имаха претенции, че Каргас трябва да бъде изгонен с директен червен картон.

В следващите минути в двата състава се извършиха няколко смени. Петър Хубчев вкара в игра Станислав Костов на мястото на Алар, докато за Локомотив на терена се появиха Дейвид Малембана и Момчил Цветанов.

В 76-ата минута главният съдия спести червен картон на Ейлофсон, който удари в лицето Аралица. В оставащите минути Левски продължи да играе без никаква идея и загуби срещата с 0:2, с което има доста малки шансове да се класира на финала на турнира, тъй като ще трябва да спечели с 3 гола разлика на реванша на “Герена”.