След изпълнение на дузпи, втора поредна Купа за Локомотив Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА и Локомотив (Пловдив) завършиха при резултат 0:0 във финалния мач на 80-тото издание от турнира за Купата на България. Редовното време мина с надмощие на ЦСКА, но “червените” не успяха да се възползват от по-добрите си ситуации. Локомотив нито веднъж не успя да затрудни Бусато през всичките 90 минути. В първото продължение ЦСКА отново бе по-настоятелния тим, но без да може да създаде кой знае колко чисти ситуации. Във второто продължение физическите сили на двата тима се изчерпаха, а Кристиян Малинов бе изгонен за втори жълт картон. Така се стигна до изпълнение на дузпи, където решението на Акрапович да вкара Пиргов даде резултат и Локомотив вдигна трофея.

Това бе втора поредна Купа за пловдивчани, след като през минали сезон, „смърфовете“ спечелиха първия в историята чисто пловдивски финал срещу Ботев.

Нямаше изненади при стартовите състави на двамата треньори. В състава на ЦСКА прави впечатление присъствието на Евандро, който е предпочетен пред Джеси и Рафаел. Валентин Антов е върнат в сърцето на отбраната, където си партнираше с капитана Петър Занев. Като опорни халфове стартираха Кристиян Малинов и Рубен Пинто, а пред тях действаше Тиаго Родригес, който отново бе предпочетен пред Стефано Белтраме.

Стартов състав 👊#КупаБългария #Lineups #CSKASofia #BulgarianCup #Final

Posted by CSKA Sofia FC on Wednesday, July 1, 2020

Бруно Акрапович не можеше да разчита на Малембана, който обаче така или иначе не е ключов играч за отбора. В средата на терена се върнаха Витанов и Умарбаев, които получиха почивка при катастрофалната загуба от Лудогорец през уикенда. Локомотив действаше с познатата схема 3-5-2.

Първата опасност дойде още във 2-рата минута, когато Али Соу бе изведен от Тиаго по десния фланг. Нападателят проби почти до аут линията, финтира Масоеро, който обаче възстанови позиция и със шпагат изчисти, а Петрович прати топката в ъглов удар.

Локомотив отговори с изстрел на Умарбаев, който бе блокиран от капитана на ЦСКА Занев.

В 12-тата отново Соу опита да застраша вратата на Луков, но центрирането му към Евандро, което се получи по-скоро като удар към вратата, излезе в аут.

5 минути по-късно дойде и най-опасната ситуация до момента. Тиаго по прекрасен начин изведе Евандро, който се озова очи в очи с Луков и вместо да засече топката с левия крак, я чукна с по-неудобния за ситуацията десен, като не успя да вкара достатъчна сила в удара си и Мартин Луков спаси с една ръка, след което спокойно улови топката.

След още три Турицов опита да изведе Рубен Пинто зад гърба на защитата, Диниш Алмейда пропусна топката, но Луков внимаваше и спря атаката на ЦСКА.

В следващите минути битката бе основно в средата на терена, а двата отбора не показаха най-добрия си футбол, най-вече заради над 30 градусовата жега на националния стадион.

В 35-тата минута символичните гости от Пловдив имаха претенции за дузпа. Валентин Антов повали Анте Аралица в наказателното поле, но арбитърът Георги Кабаков прецени, че няма основание да отсъди нарушение. В следващата атака Тиаго опита един от марковите си удари от дистанция, но не уцели вратата. В 38-тата Салинас пробва шут от границата на наказателното поле, но и неговият удар не намери очертанията на вратата.

В 43-тата Кери изпълни корнер, а Занев стреля, но Луков показа невероятен рефлекс и в последния момент извади удара.

Край на първата част между ЦСКА и Локомотив!⚽Двата тима се оттеглят на почивката при резултат 0:0 и по всичко личи, че Купата на България ще се реши през втората част.

Posted by Efbet Лига on Wednesday, July 1, 2020

Второто полувреме стартира с по-бавно темпо и без опасности към някоя от двете врати. В 60-тата минута привържениците на ЦСКА направиха пирошоу, което предизвика спиране на мача за повече от 6 минути. В 69-тата Соу намери Рафаел Енрике, който проби до пеналтерията и стреля с десния крак, но Луков се намеси комфортно.

В следващата атака Тиаго, от фал, намери Занев, който стреля над вратата.

В 73-тата, при наглед безопасна ситуация, добре пласираният Милош Петрович позволи на Турицов да го надбяга и да центрира отлично към Рафаел. Последният успя да засече с глава, но ударът му попадна в центъра на вратата, а вездесъщия Мартин Луков отново спаси.

В тези минути ЦСКА натисна в търсене на гол. В 76-тата Мазику бе намерен отляво и си отвори пространство за удар, но изстрелът попадна на половин метър от лявата греда.

В 83-тата Тиаго опита да изнена Луков от пряк свободен, но вратарят на пловдивчани боксира, а в последствие, топката бе изчистена от играч в “черно-бял” екип. Минутка по-късно и Кери опита късмета си от много фал, но ударът му от над 40 метра попадна доста над вратата на Локомотив.

Край на редовните 90 минути между ЦСКА и Локомотив!⚽Двата тима все още са при резултат 0:0, а ние ще имаме възможност да наблюдаваме две продължения по 15 минути, евентуално и дузпи.

Posted by Efbet Лига on Wednesday, July 1, 2020

По време на първото продължение отново ЦСКА бе по-настоятелния тим, но “червените” не съствориха нищо по опасно. Кери и Белтраме опитаха удари от пряк свободни, но и двамата стреляха много разочароващо.

В 112-тата минута Локомотив имаше шанс да открадне победата. Момчил Цветанов центрира от корнер, Аралица отклони топката към вратарското поле на Бусато, където играч на гостите не успя да стреля към вратата на Бусато.

Две минути по-късно Кристиян Малинов влезе много остро в краката на Цветонов и съдията Кабаков му показа заслужен втори жълт картон.

В последните минути Бруно Акрапович пусна Илко Пиргов на мястото на Мартин Луков, в подготовка за решителните дузпи.

С първата дузпа се нагърби капитанът на Локомотив Димитър Илиев и с хладнокръвен удар в левия ъгъл даде преднина на своя тим. ЦСКА отговори със своят капитан Занев, който също бе безупречен. Диниш Алмейда отново даде преднина на Локомотив със неспасяем удар. В следващата дузпа Илко Пиргов хвана удата на Али Соу. Бирсент Карагарен затвърди преднината на “смърфовете”. Жеферсон реализира за 3:2 Последваха голове на Малонга и Кери. За да се стигне до Момчил Цветонов, който реализира за да прати купата отново на “Лаута”

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Мазику, Занев, Антов, Турицов, Пинто, Малинов, Евандро, Родригес, Кери, Соу;

Локомотив Пловдив: Луков, Петрович, Алмейда, Масоеро, Витанов, Умарбаев, Томашевич, Карагарен, Салинас, Илиев, Аралица;