Льов остава начело на Бундестима, въпреки унизителното 0:6 1
0 0
"Убеден съм, че Льов ще се справи с всичко", заяви Оливер Бирхоф

Селекционерът на Бундестима Йоахим Льов беше подкрепен от управителния съвет на Германския футболен съюз, въпреки злощастното 0:6, с което отборът загуби от Испания в Лига на нациите. Вълна от критики заляха Льов след срамното поражение, но все пак специалистът ще продължи работата си в Бундестима.

Директорът на националните отбори Оливер Бирхоф изказа подкрепата си към Льов след срещата на Изпълкома, който се проведе онлайн днес.

Според Бирхоф трите основни задачи пред националния отбор са били изпълнение, а именно – класиране на Евро 2020, запазване на мястото в първа урна за световните квалификации и запазване на позицията в елитната дивизия в Лига на нациите.

Йоахим Льов получи вот на доверие от управата на Германския футболен съюз, след като селекционерът на Бундестима беше поставен под напрежение заради сериозните критики след поражението с 0:6 от Испания в Лигата на нациите през миналия месец.

“Тези три основни задачи бяха изпълнени. За 2021 година искаме да направим силно Европейско първенство, да преминем успешно през световните квалификации и да продължим с развитието на отбора. Убеден съм, че Льов ще се справи с всичко. Напълно вярвам в това”, заяви Бирхоф.

Йоахим Льов е селекционер на Германия от рекордните 14 години, а през 2014 година изведе отбора до световната титла. Последните три първенства Бундестимът се представя необичайно слабо – на Мондиал 2018 в Русия и последвалите две издания на Лига на нациите отборът не успя да прескочи груповата фаза.