Лудогорец е фаворит срещу Олимпия, според efbet
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лудогорец с куп проблеми преди тежкото гостуване на Олимпия в Словения

Лудогорец ще има иключително тежко гостуване в Словения срещу местния Олимпия (Любляна), по трудния път към бленуваните групи на Шампионската лига. Срещата днес от 21:00 е реванш от втория предварителен кръг на турнира, като първият сблъсък в Разград завърши 1:1.

Те са на словенска територия от вчера и имаха едно единствено занимание на стадион “Стожице” в Любляна. Неприятната вест за шампионите ни е, че липсващите за днешния двубой изобщо не са малко и Ивайло Петев ще трябва да търси варианти в които е без някои от основните си фигури.

Квадво Дуа, който дойде с идеята да замени напусналия посока Белгия – Игор е бил опериран и със сигурност няма да играе днес, а и в близките поне 2 месеца. От Варна не излетя и Тодор Неделев, за когото стана ясно, че боледува от грип. На вчерашната пресконференция Петев призна, че още двама от момчетата, който вече са пристигнали в бившата югославска страна, също са под въпрос, като малко по-късно се изясни, че става въпрос за Аслак фон Витри и Иван Йорданов, които също са се разболяли.

“Зелените” имаха няколко дни бонус подготовка преди важния мач с Олимпия, тъй като двубоят им със Славия от третия кръг на родното първенство бе отложен. Словенците пък изиграха двубоя си от първенството им след първата среща с разградчани. Олимпия наложи категорично волята си и разгроми новака в местния шампионат Рогашка с 5:0 и по този начин загряха по страхотен начин за днешния реванш. Това бе първи успех за кампанията в първенството на Словения за Олимпия, който преди това бе загубил от Копер.

Лудогорец може да съжалява, че днес излиза при резултат 1:1 от първата среща, след като в Разград родният тим на няколко пъти удари гредата и изпусна няколко чисти голови положения. Днес тимът на Ивайло Петев ще трябва да е изчистил тези неточности, ако иска да продължи към следващия кръг на най-комерсиалния футболен турнир. Който и от двата тима да отпадне днес пък ще продължи европейския си поход, но в Лига Европа.

Шансовете на Лудогорец не са малки и от efbet дават коефициент за успех 2.25, срещу 3.60 за домакинска победа на Олимпия Любляна. Ставката за реми между двата съперника, което ще изпрати двубоя в продължения и евентуално към дузпи е също 3.60.