Лудогорец е шампион, след пълен обрат над Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Лудогорец и Берое завършиха при резултат 2:1 двубоя си от първия плейофен кръг на efbet Лигата. Новата звезда на старозагорци Алиун Фал откри резултата в 28-тата минута, след като надигра Георги Терзиев. В 60-тата Каули Оливейра изравни с клиничен удар от границата на наказателното поле. 120 секунди по-късно Чибота направи обрата пълен.

Трите точки подпечатаха 9-тата поредна титла на Лудогорец. Разградчани вече са официално новите стари шампиони на България, след като имат преднина от 14 точки през ЦСКА, при оставащи само четири кръга до края на efbet Лигата.

 

Съставите на #Лудогорец и #Берое

Gepostet von Beroe am Sonntag, 21. Juni 2020

И двата тима излязоха на терена без основните си голмайстори – Клаудиу Кешерю и Мартин Камбуров, които седнаха на резервните скамейки. Румънецът все още не е напълно излекуван от травмата си, а Камбуров е получил почивка заради сгъстения цикъл от мачове.

Първото опасно положение дойде във 2-рата минута, когато домакините направиха добра атака по дясното крило. Последва центриране низко по тревата за Вандерсон, който предпочете да остави топката за Марселиньо, но защитник на Берое успя да блокира ударът на бразилския плеймейкър.

15-тата минута Мерло стреля с глава, но извън вратата на Владо Стоянов.

В 22-рата Абел Анисе опита да изненада Перниш с удар по земя от около 22-23 метра, но вратарят на гостите улови с лекота.

В 28-тата Берое стигна до гол. Алиун Фал бе потърсен с дълго подаване, нападателят дълго време се бори с Георги Терзиев и след като го надигра от близка дистанция разпечата вратата на Лудогорец.

Шест минути по-късно Марселиньо стреля силно от малък ъгъл, но Перниш успя да боксира топката.

😣 ПОЛУВРЕМЕ: Берое води на Лудогорец с 1:0 ⌨️ Какво се случи през първото полувреме 👉…

Gepostet von PFC Ludogorets 1945 am Sonntag, 21. Juni 2020

В 58-тата Лудогорец изпусна огромен шанс да изравни. Марселиньо засече с глава, след корнер, Душан Перниш успя да отклони топката, тя се удари в горната греда , а Кешерю изтърва да отбележи от един метър.

Все пак натискът на домакините даде резултат и в 60-тата минута Вандерсон проби от ляво и върна към границата на наказателното поле, където бе Каули, който финтира един играч на Берое и с брилянтен удар, точно в десния ъгъл на Перниш, изравни резултата.

Само след 120 секунди разградчани стигнаха до пълен обрат. Марвис Чибота развинти отбраната на заралии и след като нахлу в наказателното поле, прониза Перниш за 2:1.

⚽️🏃‍ Мавис Чибота бележи за 2:1 срещу Берое⌨️ Следете срещата на живо 👉 http://ludogorets.com/bg/match-center/?m=1550&…

Gepostet von PFC Ludogorets 1945 am Sonntag, 21. Juni 2020

В 73-тата минута Владо Стоянов отрази опасен удар на Макоута.Няколко минутки по-късно, влезлият от пейката, Камбуров стреля, но вратарят на Лудогорец отново бе на ниво.

В 80-тата Каули отправи чудесен пас към Вандерсон, който моментално шутира от воле, Перниш изби, но топката попадна в Кешерю, който я прати във вратата. Голът обаче бе отменен, тъй като румънският нападател се намираше зад отбраната на гостите.

Стартови състави:

Лудогорец: Владислав Стоянов, Сининьо, Терзиев, Григоре, Недялков, Дяков, Анисе, Чибота, Каули, Вандерсон, Марселиньо;

Берое: Перниш, Мезаг, Цветков, Макоута, Фал, Конте, Перейра, Мерло, Крум Стоянов, Тоуба, Минчев;