Лудогорец и Левски завършват 2022-ра с мач за Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" и столичани влизат в люта битка по пътя към 1/4-финалите!

Отборите на Лудогорец и Левски ще премерят сили един срещу друг в сблъсък от осминафиналната фаза в Sesame Купа на България.

Двубоят между двата тима, който ще се проведе на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград, ще бъде последен като цяло за българския футбол за настоящата 2022-ра година. Мачът започва в 13:30 часа.

[anwpfl-match match_id=”400093″ club_last=”” club_next=”” layout=”slim” sections=”” show_header=”1″]

Лудогорец и Левски ще се изправят един срещу друг за втори път в рамките на няколко дни, след като на 1-ви декември “орлите” и “сините” изиграха отложен двубой от 6-ия кръг на родната efbet Лига, който завърши без победител – 0:0.

Както е известно, футболистите на Станимир Стоилов са носители на трофея и на всяка цена ще искат да триумфират с него и през тази кампания.

Разградчани пък също ще искат успех и продължаване напред, тъй като и постът на наставника Анте Шимунджа е разклатен сериозно.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов очаква максимално себераздаване от своите играчи и иска те де вземат победата в гостуването си.

„Предстои ни двубой за Купата на България срещу много силен и обигран съперник. Очаквам максимално себераздаване от футболистите, да покажат амбиция за защита на трофея и всеки да защити мястото си в Левски“, коментира Мъри на пресконференцията си преди мача.

Букмейкърът Betano.bg предрича равностойна среща между Лудогорец и Левски, но все пак компанията дава леко предимство на домакините с коефициент от 2.00 срещу 3.85 за столичани. Равенството пък е оценено на 3.45.

Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Вердон, Недялков, Сисиньо, Нареси, Пьотровски, Текпетей, Каули, Десподов, Тисера

Старши треньор: Анте Шимунджа

Левски: Андреев, Кордоба, Сундберг, Ван дер Каап, Шеху, Кръстев, Краев, Миланов, Цунами, Уелтон, Роналдо

Старши треньор: Станимир Стоилов

Стадион: „Хювефарма Арена”