Лудогорец и Локо (Пловдив) поставят началото на новия сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът Лудогорец и носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив) ще поставят началото на новия футболен сезон, изправяйки се един срещу друг в дуела за Суперкупата.

Двубоят ще се играе тази вечер от 20.30 часа на стадион “Хювефарма Арена” в Разград и ще бъде ръководен от Волен Чинков.

Сблъсъкът в северозападния град ще бъде 17-ото издание на Суперкупата, като домакините ще търсят своя пети трофей, докато пловдивчани ще опитат да грабнат отличието за втори път.

Лудогорец вдигна купата през 2012, 2014, 2018 и 2019. Единственият успех на Локо бе през 2004 година, когато в Бургас бе победен Литекс с 1:0.

Дуелът тази вечер ще бъде повторение на миналогодишния мач за трофея, когато Орлите се наложиха с 2:0.

От състава на Лудогорец ще отсъстват контузените Вандерсон и Пламен Илиев, както и наказаните Стефан Баджи и Сисиньо са наказани. Очаква се дебют да направи новото попълнение Алекс Сантана.

Дебют за пловдивчани ще направи привлеченият от Царско село нападател Георги Минчев.

Преди двубоя:

Павел Върба: “За този кратък период се постарахме да подготвим футболистите максимално добре за това, което ни очаква в България и Европа. Предстои сгъстен цикъл в следващите месеци и ние трябва да сме в оптимална форма. Вандерсон е трайно контузен и за съжаление за дълго няма да е на разположение. Но има и две положителни новини. Кешерю е готов за мача, както и Алекс Сантана.”

Бруно Акрапович: “Със сигурност ще се получи хубав мач. Двата отбора играят с бързи подавания, но мисля, че изходът ще се реши с дузпи. Моите играчи са добре. Последователно всички излязоха от карантината. Направихме 10-дневна подготовка, която не е достатъчна, но е добре. Една част от футболистите са на един етап от подготовката, а тези, които бяха в карантина – на съвсем друг. Времето ще покаже дали сме се подготвили добре, но този проблем го има и при останалите отбори.”