Лудогорец мина по шампионски през Черно море на “Тича”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец записа успех с 4:1 над Черно море на стадион “Тича” във Варна в двубой от 3-ия кръг на efbet Лига. “Орлите” регистрираха трета поредна победа и влизат в отлична форма в сблъсъка с Мидтиланд във втория предварителен кръг на ШЛ в сряда. Тази вечер попаденията за “орлите” реализираха Алекс Сантана, Клаудиу Кешеру и Жоржиньо, а почетното попадение за Черно море отбеляза Матиас Курьор.

Воденият от Павел Върба отбор започна по-силно двубоя и поведе в резултата в 6-ата минута. Младокът Дминик Янков се справи със защитник и потърси Алекс Сантана, който отбеляза с глава за 0:1. В хода на атаката на шампионите останаха сериозни съмнения за засада.

В 26-ата минута Черно море възстанови равенството. Родриго Енрике получи намери Матиас Курьор в наказателното поле и звездата на домакините с разписа с глава за 1:1.

Шест минути преди почивката Лудогорец отново поведе. “Орлите” излязоха напред в резултата с гол на Кешеру. Румънският нападател откри головата си сметка за сезон 2020/21 след асистенция на Антон Недялков. До почивката гостите продължиха да доминират, като пропуснаха да вкарат трети гол чрез Каули в края на полувремето.

През второто полувреме темпото на игра спадна. В 66-ата минута Матиас Курьор затрудни Ренан с шут по земя, но вратарят на “орлите” изби в корнер. В 74-ата минута Лудогорец предреши крайния изход на мача. Даниел Димов сбърка фатално, като поднесе топката на Жоржиньо, който излезе сам срещу вратаря Дюлгеров и вкара за 1:3.

В 87-ата минута Лудогорец добави още едно попадение на сметката си. Новото попълнение Ихиньо Марин се разписа, след като получи подаване от Текпетей, преодоля двама защитници на “моряците” и с мощен удар прати топката в мрежата за крайното 1:4.

“Моряците” рухнаха и можеше да инкасират още попадения. Жоржиньо и Текпетей обаче пропуснаха, така че Черно море се спаси от по-унизителна загуба. Така след убедителния успех с 4:0 над Етър в Търново в миналия кръг, тази вечер “моряците” допуснаха тежко поражение, което бе първо за тях през сезона.