Лудогорец надцаква ЦСКА за футболист на Ланс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът на България Лудогорец се интересува от футболиста на Ланс Жул Кейта, пише “Тема спорт”. Първи интерес към него имаше друг български клуб – ЦСКА-София.

Във френските медии не се споменава името на отбора, който иска да го привлече, но почти сигурно става въпрос за Лудогорец. “Орлите” са единственият друг клуб освен ЦСКА, способен да плати трансферна сума за чуждестранен футболист.

Ланс няма да се раздели с играча без трансферна сума, тъй като Кейта има договор до 2023 г. Все пак има вероятност да се стигне до преотстъпване за един сезон, а ЦСКА вече има опит в подобни сделки с френски клубове, след като преди години взе крилото Жоржиньо от Сент Етиен. “Червените” обаче решиха да не взимат родения в Гвинея-Бисау футболист за постоянно, от което се възползва именно Лудогорец и в момента Жоржиньо играе за “орлите”.

През този сезон африканецът записа 20 мача и 7 гола за “зелените”, както и 7 срещи в турнира Лига Европа, но не успя да отбележи попадение. Жоржиньо се представя на ниво в Разград и е важна част от състава на Павел Върба.