Лудогорец надви Ботев Враца със спорен гол и се върна на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" се върнаха начело в класирането на efbet Лига след победа с 2:1 над Ботев Враца

Лудогорец записа домакински успех с 2:1 срещу Ботев Враца в мач от 14-ия кръг в efbet Лига. “Зелените” доминираха в голяма част от двубоя и имаха над 10 добри шанса за гол, но вкараха само две попадения. Единственият играч, който се разписа за “орлите”, бе Жозуе Са като неговото попадение в 31-вата минута донесе успеха на “орлите”. Преди това Венци Керчев от врачани си отбеляза автогол, а Лагоа реализира попадението за гостите.

Лудогорец стартира силно срещата и футболистите на Станислав Генчев натиснаха противника от първата минута. В третата домакините пропуснаха страхотен шанс за гол чрез Каули, като ударът му бе спасен от Краси Костов. Малко след това Чибота бе близо до попадение, но шутът му бе спрян от Керчев.

Въпреки че имаше доста по-добри ситуации за гол, Лудогорец поведе в 16-ата минута с доста късмет. Венцислав Керчев си отбеляза автогол, след като отклони центриране на Икоко и топката влетя в мрежата на Ботев Враца – 1:0.

Ботев Враца отговори на предизвикателството и възстанови равенството в 20-ата минута. Стефан Баджи сгреши в собственото си наказателно поле, като топката му бе отнета от Петър Атанасов, който комбинира с Педро Лагоа, а португалецът с прецизен удар не остави шансове на Владислав Стоянов за 1:1.

Шампионите бяха по-активният отбор в средата на полувремето, като имаха шанс за второ попадение в 27-ата минута, но Костов спаси удар на Икоко. В 31-вата домакините поведоха след спорен гол на защитника Жозуе Са, който отбеляза с глава за 2:1 след центриране на Каули, но при ситуацията бранителят бе в засада. Страничният рефер обаче не вдигна флага си и голът бе зачетен.

В 35-ата минута ‘орлите’ имаха шанс да предрешат крайния изход на мача, но ударът на Ману с глава срещна гредата. Офанзивният футболист направи нов пропуск в края на полувремето, когато получи пас в наказателното поле на съперника, но не успя да намери очертанията на вратата.

Лудогорец започна втората част на по-ниски обороти и техният съперник имаше шанс да изравни. В 54-ата минута Георги Терзиев направи груба грешка, подарявайки топката на Христо Златински, който веднага комбинира с резервата Юлиан Ненов, но шутът на крилото бе блокиран от Жозуе Са.

Секунди след това врачани имаха нов шанс за гол, като отново Юлиан Ненов бе главно действащо лице. Бившият играч на Берое бе изведен сам срещу вратаря и успя да го преодолее, но топката срещна страничната греда.

В следващите минути домакините вдигнаха темпото и създадоха много положения, но Каули направи три пропуска, като бе най-близо до гола в 76-ата минута, но ударът му мина на сантиметри от страничния стълб. До края на двубоя нов гол така и не падна, като по този начин Лудогорец се поздрави с победата.

С успеха в днешната среща Лудогорец се върна на върха в класирането, след като събра 29 точки и има две повече от втория Локомотив Пловдив. Тимът на Ботев Враца пък остана на 8-ото място с актив от 15 пункта.

Стартови състави:

Лудогорец: 27. Владислав Стоянов, 3. Антон Недялков, 5. Георги Терзиев, 10. Елвис Ману, 13. Мавис Чибота, 22. Жордан Икоко, 25. Стефан Баджи, 28. Кешеру, 32. Жозуе Са, 64. Доминик Янков, 95. Каули

Ботев Враца: 33. Краси Костов, 81. Атанас Зехиров, 5. Васил Добрев, 37. Венци Керчев, 9. Даниел Генов, 14. Димитър Буров, 18. Илия Миланов, 21. Мартин Костадинов, 8. Лагоа, 10. Петър Атанасов, 28. Христо Златински