Лудогорец не остави никакви шансове на ЦСКА-София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Руан Секо, Аслак Фон Витри и Кирил Десподов донесоха победата за Лудогорец, а Ноа Сонко Сундберг получи червен картон

Лудогорец разби ЦСКА-София в супердербито на петия кръг от българското футболно първенство. “Червените” изглеждаха тотално безидейно на терена, а разградчани успяха да се приберат на почивката с две попадения преднина.

Първото спасяване на Густаво Бусато бе още в третата минута, когато Иван Йорданов отправи изстрел към вратата му, а след това стражът на “червените” имаше нужда от медицинска помощ. Пет минути по-късно натискът на Лудогорец даде резултат. Кирил Десподов центрира от свободен удар, а Руан Секо с глава матира Бусато за 1:0.

В 33-ата минута Лудогорец удвои аванса си. Кирил Десподов центрира от свободен удар, Аслак Фон Витри отправи удар от дистанция, топката рикошира в Сейни Санянг и влезе във вратата на Густаво Бусато за 2:0. Минута преди края Десподов излезе очи в очи с Бусато, но стреля право в стража на ЦСКА-София.

В 50-ата минута от Лудогорец имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Иван Турицов след центриране на Аслак Фон Витри към Руан Секо, който бе спрян именно от Турицов. Никола Попов лично отиде да преразгледа ситуацията и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Кирил Десподов, който наказа бившия си тим – 3:0.

В 72-ата минута Никола Попов отново лично преразгледа с ВАР ситуация на терена, като този път тя бе за директен червен картон на Ноа Сонко Сундберг, който напусна терена преждевременно заради умишлен удар с лакът срещу Дюкенс Назон.

Към края на срещата разградчани нацелиха напречната греда зад Бусато, но не се стигна до нищо опасно и така Лудогорец си осигури победата срещу ЦСКА-София и вече мисли за реванша срещу Астана от третия квалификационен кръг в Лига Европа.