Лудогорец не успя да победи Гройтер Фюрт след два часа игра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Светкавичен гол на разградчани не стигна за успех срещу кошмара на ЦСКА

Лудогорец завърши наравно 1:1 в контролна среща с Гройтер Фюрт в Австрия. Немският тим разби с 1:4 ЦСКА преди четири дни и днес не си позволи да загуби и от втория си български противник това лято.

Лудогорец успя да поведе още в първата си атака след 59 секунди. Бърнард Текпетей пое топката на бърза контраатака и прати кълбото в мрежата на германците.

В 7-ата минута Доминик Янков стреля опасно към вратата на Леон Шафран, но стражът на немския тим спаси. Две минути преди края на редовното време на първото полувреме Гройтер Фюрт изравни. След центриране от ъглов удар футболист на германците се пребори с топката, която рикошира в Рик Джонатан. Кълбото се озова Гидеон Юнг и той изравни с мощен удар от няколко метра.
Лудогорец не успя да победи Гройтер Фюрт след два часа игра 1
В края на първото полувреме, което продължи 60 минути, играта бе спряна заради контузия на футболист на Гройтер Фюрт, който напусна терена с помощта на лекарския щаб на германците.

В 87-ата минута Шакил Пинас направи решителна намеса при удар по диагонала на Симон Асна и спаси почти сигурен гол. В 102-ата минута страничният съдия се контузи и се наложи човек от щаба на Гройтер Фюрт да заеме мястото му.
Лудогорец не успя да победи Гройтер Фюрт след два часа игра 2
Секунди по-късно Симон Слуга направи добро спасяване, след като съотборниците му не успяха да направят изкусвена засада при една атака на германците. В 108-та минута Сотириу вкара втори гол за Лудогорец, но попадението му беше отменено заради фаул на нападателя, който удари в лицето противников защитник.
Фото: СтартФото