Лудогорец отново е лидер в efbet Лига след победа над Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" си върнаха първото място в българското първенство

Лудогорец може и да се представя слабо в Лига Европа, но в българското първенство efbet Лига е в отлична форма и днес записа пета поредна победа. “Орлите” надиграха Славия с 2:0 в столицата в двубой от 15-ия кръг на шампионата. Попаденията за “зелените” паднаха през втората част и бяха дело на Клаудиу Кешеру и Алекс Сантана.

Наставникът на Лудогорец Станислав Генчев заложи на младока Димитър Митков на върха на атаката, като талантът на “орлите” имаше подкрепата на Кирил Десподов и Мавис Чибота в офанзивен план. На вратата се завърна Пламен Илиев, а пред него действаха Сисиньо, Вердон, Жозуе Са и Недялков, докато в центъра на терена си партнриаха Сантана, Дяков и Каули.

Първото голово положение бе в 6-ата минута, като възможност за попадение се откри пред домакините. Филип Антовски проби по левия фланг и центрира в наказателното поле на съперника, където Димитър Рангелов бе на добра позиция и отправи изстрел, като топката рикошира в Антон Неделков и премина покрай вратата на Пламен Илиев.

Гостите организираха добро нападение в 11-ата минута. Антон Недялков се бе включил в атаката и наемри Кирил Десподов, който стреля, но ударът му премина над вратата. В 18-ата минута Мавис Чибота намери Каули Оливейра, който пробва удар от границата на наказателното поле, но отново в аут.

Българският национал Кирил Десподов бе най-близо до попадение в 24-ата минута. Той стреля от фаул право в напречната греда на вратата на Светослав Вуцов.

В 38-ата минута Лудогорец имаше шанс чрез Мавис Чибота, чийто удар обаче бе слаб и не затрудни вратаря на домакините. В 44-ата минута Сисиньо предостави добра топка за Чибота, но шутът му бе спасен от Светослав Вуцов и първото полувреме завърши при резултат 0:0.

Три минути след подновяването на играта Лудогорец можеше да поведе, но удар на Чибота бе избит от Антовски пред голлинията. “Зелените” продължиха да доминират и имаха нов шанс за гол в 60-ата минута чрез Десподов, чийто удар бе неточен.

В 62-рата минута на терена за гостите се появи опитният нападател Клаудиу Кешеру, който замени Димитър Митков. 180 секунди по-късно румънският национал се разписа. Кешеру се възползва от отлично центриране на Десподов от корнер и с глава порази вратата на Вуцов – 0:1.

Славия не успяваше да затрунди своя опонент, а в 82-рата минута бе сложен точка на спора. Алекс Сантана стреля от далечна дистанция и топката рикошира в Милен Гамаков, което попречи на Светослав Вуцов да се намеси на ниво, като в крайна сметка трябваше да вади топката от мрежата – 0:2.

Нещата за Славия наистина не изглеждат добре, тъй като тимът остана на последното място с актив от 9 точки, спечелени в 14 мача.