google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трима чужденци са водили шампионите до този момент

Вчера българският шампион Лудогорец обяви раздялата с чешкия наставник Павел Върба, като моментално треньорският пост бе поверен на Станислав Генчев.

Младият специалист, който миналата есен направи фурор, водейки тима с изключителен успех както в Първа лига, така и в Лига Европа, отново е с временен статут, като на “Хювефарма Арена” отново са в търсене на доказан чуждестранен треньор.

До този момент клубът от Разград е бил ръководен от трима чужди специалисти, като освен Върба на кормилото в различни периоди бяха Бруно Рибейро и Пауло Аутуори. При назначаването на бразилеца Аутуори дори собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев бе категоричен, че оттук насетне постът ще бъде заеман само от чужденци.

В последно време обаче клубът от Разград, макар и по-плахо, отново поглежда към родни специалисти, като Стойчо Стоев също води отбора за няколко месеца миналата година.

Нещо повече, стана ясно, че във връзка с треньорския пост Лудогорец е водил разговори и с други трима български специалисти – Станимир Стоилов, Александър Томаш и за последно Николай Киров. “Тема спорт” дори трърди, че с наставника на Арда разговори са проведени два пъти, за последно тази пролет.

Все още обаче няма яснота каква ще бъде позицията на ръководството на Орлите. Ангажирането на топ-чуждестранен треньор по това време на сезона обаче е твърде сложно, а освен това, разбира се, е свързано и с по-големи разходи.

Тази вечер Генчев ще изведе Лудогорец при гостуването на Монтана в двубой от 10-ия кръг на Първа лига.