Лудогорец привлича Падт преди мача с ЦСКА?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Клубът от Разград се е свързал с Грьонинген, очаква се развръзка в следващите часове

Вратарят на нидерландския Грьонинген Серджио Падт, който вече потвърди, че след края на сезона ще облече екипа на българския шампион Лудогорец, изненадващо обяви, че може да облече екипа на Орлите още преди края на февруарския трансферен прозорец.

“Все още има шанс трансферът ми в Лудогорец да стане още сега“, коментира 192-сантиметровият Падт, който е бивш юношески национал на Холандия, пред ESPN.

„Трансферният пазар в България е отворен малко по-дълго. Сега всички зависи от Грьонинген какво ще се случи по-нататък. Ръководството трябва да реши дали офертата на Лудогорец е достатъчно добра, за да ме пусне сега.

“Нямам влияние върху това и не знам нищо повече. Не знам каква е сумата, която Грьонинген иска. Нямам идея каква трансферна сума искат за мен.”

Падт облече екипа на Грьонинген през 2014 година с трансфер от белгийския Гент.

30-годишният вратар има предварителен договор с Лудогорец, който влиза в сила от лятото, но ако двата клуба постигнат сделка, той може да премине в българския шампион още сега.

Наставникът на Грьонинген Дани Буйс също коментира ситуацията.

“Моята позиция е много проста – разбира се, че се надявам Падт да завърши сезона с нас, но ако е необходимо за финансовото състояние на клуба, тогава аз ще приема това решение като треньор,” казва Буйс пред местни медии.

Техническият директор на Грьонинген Марк-Ян Фледерус потвърди, че Лудогорец опитват да привлекат вратаря на пожар.

“Снощи ни се обадиха от Лудогорец,” коментира той. “В този момент казах, че не искаме да преговаряме. Интересува ни само, ако има официална оферта. След това трябва да го обсъдим вътрешно.

“Може би Серджио ще играе за нас и през уикенда и след това ще видим какво ще се случи. Цялата информация трябва да е поставена на масата. Трябва да помислим от всички гледни точки – финансови и спортни.“

В Лудогорец се притесниха от колебливите изяви на бразилския вратар Ренан и опитват да направят трансферния удар в навечерието на ключовия сблъсък за шампионската титла с ЦСКА София.