google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият капитан на нидерландския тим пристига в Разград като свободен агент

Вратарят на Грьонинген Серджио Падт обяви пред клубния сайт, че след края на сезона ще облече екипа на българския шампион Лудогорец.

“Понякога има интерес от чужди клубове, но в крайна сметка не се появява нищо конкретно,” коментира стражът. “Изглеждаше, че ще подновя договора си с Грьонинген, имах хубава оферта, но приключението в чужбина ме преследваше през цялото това време. Когато Лудогорец  се появи, взех решение да се впусна в това.”

192-сантиметровият Падт, който е бивш юношески национал на Холандия, облече екипа на Грьонинген през 2014 година с трансфер от белгийския Гент.

За този период той изигра 237 официални мача за отбора, с който стана носител на Купата на Нидерландия със “зелено-белите” през 2015 година.

През май 2018 година Падт получава повиквателна за националния тим на Холандия за контролните срещи със Словакия и Италия, но остава на резервната скамейка.

През септември същата година вратарят се замесва в инцидент във влака, който му струва капитанската лента в Гьонинген. Освен това повече не е викан в националния тим на Нидерландия.

На 23 септември Падт е арестуван във влак, след като налита на двама контрольори. Стражът не е имал билет, а служителите поискали да му наложат глоба. Възникнал бурен спор, след който се стигнало и до сбиването. След инцидента Падт прекарва едно денонощие в ареста.