Неуспелият в Лудогорец Тауата продължава в Макаби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Израелският бранител на Лудогорец Талеб Tayaтa ще продължи кариерата си в Макаби Хайфа, като още тези дни се очаква финализирането на сделката между двата клуба.

28-годишният ляв бек, който е национал на своята страна, акостира преди година в Разград, след като напусна германския Айнтрахт (Франкфурт).

Лудогорец се пребори за подписа му с Тауата, но той така и не съумя да се пребори за място в основния състав с Антон Недялков.

Защитникът записа скромните шест мача в Първа лига, а освен това дори не беше картотекиран в състава на Орлите за Шампионската лига. От друга страна възнаграждението му е доста солидно – годишната заплата на Тауата е вразмер на 350 хиляди евро.

Шансовете на Тауата съвсем намаляха, след като чешкият наставник Павел Върба застана на кормилото на тима. Специалистът ясно показа, че Недялков на този етап е незаменим на поста си.

Съвсем скоро ще стане ясно дали Макаби ще закупи играча или на първо време ще го привлече под наем.

Тауата беше титуляр и в двата мача на Израел в Лигата на нациите – игра 90 минути за равенството (1:1) с Шотландия и 71 минути при ремито със същия резултат със Словакия.