Обрат – Тауата остава в Разград, скъп е за Макаби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Смятаният за сигурно ново попълнение на Макаби Хайфа Талеб Tayaтa по всяка вероятност ще продължи да носи екипа на българския шампион Лудогорец.

28-годишният ляв бек, който е национал на своята страна, така и не успя да се пребори за титулярно място с Антон Недялков и ръководството на разградчани нямаше нищо против преминаването му в Макаби.

Оказа се обаче, че възнаграждението на Тауата, който акостира в Разград преди година, след като напусна германския Айнтрахт (Франкфурт), е непосилно за тима от Хайфа.

“Няма да дадем повече от 250 000 евро на година на Тауата,” коментираха от Макаби.  “Не защото не искаме, просто не можем. Министерството на финансите нареди намаляване на заплатите във всеки отбор с 30%.

“Наистина искаме Тауата и разбираме, че е нормално той да желае по-голяма заплата! Но не можем да изпълним молбата му поради ограниченията на Министерството на финансите.”

Годишната заплата на Тауата в Лудогорец е в размер на 350 хиляди евро.

Защитникът записа скромните шест мача в Първа лига, а освен това дори не беше картотекиран в състава на Орлите за Шампионската лига.

Той обаче беше титуляр и в двата мача на Израел в Лигата на нациите – игра 90 минути за равенството (1:1) с Шотландия и 71 минути при ремито със същия резултат със Словакия.