Лудогорец се върна на победния път след разгром над Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" продължиха победната си серия над "заралии"

Отборът на Лудогорец разгроми Берое като домакин с 5:0 в мач от 7-мия кръг на efbet лига играл се на стадион “Хювефарма Арена” в Разград. След успеха “орлите” вече имат 12 точки след шест изиграни мача и заемат 5-та позиция във временното класиране.

Резултатът бе открит в 19-ата минута от Франко Русо. Той се извиси най-високо в наказателното поле на Берое след центриране от ъглов удар на Иван Йорданов. В 31-ата минута Бърнард Текптей удвои след асистенция на Сон и прецизен удар покрай вратаря на гостите.

През втората част разградчани се развихриха още повече. Тяхната голеада започна в 67-ата минута когато Якоб Пьотровски направи резултата класически след фатална грешка при разиграването на играч на Берое. В 74-ата минута Кайо Видал направи резултата 4:0. Той се възползва от доброто подаване на Текпетей, след което нагласи топката на десния си крак и я запрати в далечния ъгъл на вратата на гостите.

Крайното 5:0 бе оформено от друга резерва – Спас Делев. Българинът бе точен в 84-ата минута след чудесно изпълнен пряк свободен удар.

Това бе втора загуба от началото на сезона за обновения тим на Берое, които са трети с актив от 13 точки.