Лудогорец смаза Етър и записа първи три точки в efbet лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" не пощадиха "болярите"

Лудогорец победи завърналия се в елита на България Етър с 5:0 на стадион “Хювефарма Арена”. В герой за разградчани се превърна Бърнард Текпетей, който отбеляза две важни попадения през втората част.

Лудогорец излезе напред  резултата още в 18-ата минута след гол на Аслак фон Витри. Той се разписа с мощен удар от дистанция, при който не остави никакви шансове на стража на гостите. Това обаче остана последното попадение до края на първата част.

През второто полувреме Лудогорец удвои натиска си и логично покачи резултата бързо след подновяването на играта. В 46-ата минута Доминик Янков вкара втория гол за “орлите” след чудесни индивидуални действия. Само три минути по-късно Бърнард Текпретей направи резултата класически, след разбъркване в наказателното поле.

В 57-ата минута ганаецът вкара и второто си попадение в мача. Той засече прецизно центриране на Спас Делев с глава в наказателното поле на Етър.

Крайното 5:0 оформи бранителя Франко Русо в 71-ата минута с феноменален удар от воле от над 20 метра.

Етър продължава да е без точка след завръщането си в елита след като “болярите” загубиха и първия си мач от сезона срещу Славия.

Вижте класирането в ефбет лига