Лудогорец забуксува в снега и направи хикс с Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" поведоха в 77-ата, но след две минути допуснаха изравняване

Лидерът в efbet Лига Лудогорец завърши при резултат 1:1 при визитата си на Царско село в днешния двубой от 22-ия кръг. Срещата на „Арена Царско село“ се проведе при много тежки атмосферни условия и постепенно усилващ се снеговалеж, който максимално затрудни футболистите и логично се отрази и на качеството на двубоя. Пиерос Сотириу откри резултата в 77-ата, а Мартин Кавдански изравни в 79-ата. „Орлите“ са с 52 точки, на 9 пред втория Локомотив и третия ЦСКА, но „армейците“ са с мач по-малко. Царско село е на 8-ото място в класирането на efbet Лига с 25 точки.

В 5-ата минута Елвис Ману излезе на чиста позиция, но не успя да преодолее Пласид, след което Десподов направи неточна добавка.

В 28-ата домакините бяха много близо до откриващо попадение, след като при удар на Емануил Манев топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

„Орлите“ отвърнаха с добра атака и пропуск на Кешеру, а в 31-ата Дилан Мартенс пробва неточен удар към вратата на гостите.

Кешеру отправи техничен прехвърлящ удар в 37-ата, като топката „облиза“ напречната греда и излезе в аут.

В 44-ата минута дойде и най-дискусионният момент в мача. Попадийн направи грешка в половината на Лудогорец, Десподов нахлу бързо в полето на Царско село, като реши да подаде към включилия се Елвис Ману, който вкара, но попадението бе отменено заради много спорна засада при паса на Десподов.

Пет минути след началото на втората част Кешеру направи пропуск, а в 65-ата резервата на Царско село Карим Роси също пропусна да се разпише.

Така се стигна до 77-ата минута, когато след отлично изградена атака на гостите Текпетей подаде на Сотириу, който откри резултата.

Преднината на разградчани обаче се задържа само две минути, тъй като в 79-ата при изпълнение на фаул в близост до аутлинията топката бе пратена на далечната греда за Кавдански, който вкара за 1:1.

В 87-ата Вандерсон бе изведен в предни позиции, а вместо да нанесе удар подаде на Каули, който стреля към опразнената врата, но Луис Педро се намеси навреме и спаси от сигурен гол.