Лудогорец загуби и в Милано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец загуби с 1:2 мачът реванш от 1/16 финалите на Лига Европа. Така, с общ резултат 4:1, „нерадзурите“ продължават към следващата фаза на надпреварата.

Срещата се проведе пред абсолютно празния стадион на Интер, на който не бяха допуснати дори журналисти. Това, може би, повлия и на качеството на двубоя.

Павел Върба разчиташе на завърналия се в игра Клаудиу Кешеру. Чешкият специалист не можеше да използва Абел Анисе, който изтърпява наказание за натрупани картони. Разградчани започнаха с Пламен Илиев на вратата и пред него Сисиньо, Терзиев, Григоре и Антон Недялков. В средата на терена действаха Стефан Баджи и Светльо Дяков. Зад Кешеру оперираха Марселиньо, Каули и Вандерсон.

Антонио Конте залижи под рамката на Падели и пред него Д‘Амбозио, Ранокия и Годин. Като халф-бекове действаха Бираги и Моузес. В центъра на терена Барела, Валето и Ериксен и в атака Лукаку и Санчез.

Първото положение дойде в 5-тата минута, когато Лукаку бе оставен „очи в очи“ с Пламен Илиев, но ударът му бе спасен. В 22-рата минута Алексис Санчез изпробва рефлекса на Илиев, но националния ни врата спаси.

4 минути след това Лудогорец поведе. Сисиньо центрира от дясното крило, Каули се пребори с Годин и от труден ъгъл откри резултата.

В 32-рата минута Интер изравни. Бираги бе намерен в наказателното поле и с плътен удар прониза българската мрежа.

В самия край на полувремето, „нерадзурите“ достигнаха до пълен обрат. Лудогорец сбърка при изнасянето на топката, Санчез подаде към Лукаку, а белгиецът стреля с глава. Илиев успя да спаси, но топката се удари в главата на Лукаку и се оплете в мрежата.

В 59-тата минута домакините можеха да вкарат и трети гол. Лукаку нанесе удар, който мина между краката на Терзиев. Пламен Илиев обаче закачи топката достатъчно и тя се отби от левия страничен стълб.

8 минути по-късно Якуб Швиерчок нанесе опасен удар, Падели обаче спаси.

До края на мача не се случи нищо интересно. По този начин, Интер се класира безпроблемно, демонстрирайки голямата разлика в класите. Все пак Лудогорец не се представи толкова зле и показа, че може да се счита за отбор от средна европейска класа.