google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившата звезда на Интер и Барселона - Луис Суарес, призова Лаутаро Мартинес да остане в италианския гранд.

Бившата звезда на Интер и Барселона – Луис Суарес, призова Лаутаро Мартинес да остане в италианския гранд. Мартинес е в страхотна форма този сезон, след като през лятото на 2018 г. пристигна на Сан Сиро от Расинг Клуб. 22-годишният нападател е отбелязал 25 гола в 66 мача от пристигането си в Интер и заслужено привлече интереса на елитните клубове в Европа, сред които и Барселона.

Барселона и Реал Мадрид се интересуват от нападателя, като “каталунците” гледат на Лаутаро като като дългосрочен заместник на уругвайския нападател Луис Суарес. Но друг Луис Суарес – победителят от Златната топка 1960 г., който напусна Барса, за да се присъедини към Интер през 1961 г., смята, че Мартинес трябва да остане в Серия А.

“Ако бях негово място, нямаше да сменя отбора”, каза той пред La Gazzetta dello Sport.

„Вземането на решение дали да остане или не е много сложно, въпреки че ако Меси го повика тогава, би било лесно да се мисли за това. Въпреки това говорим за момче, което все още е много младо и има цялото време на света да се справя с други предизвикателства в бъдеще. Да кажем истината, той би имал по-малко известност в Испания, отколкото в Интер. Бих го посъветвал да остане там, където е”, коментира Суарес.

През януари Мартинес успокои феновете на Интер, заявявайки че е съсредоточен да помогне на тима от Серия А в опит да измъкне титлата от осем пъти последователните шампиони Ювентус.

„Правя всичко възможно за Интер. Аз се фокусирам само върху това да дам всичко от себе си на терена “, каза Мартинес пред Sky Sport Italia. „Щастлив съм в Интер. Опитвам се да работя усилено и да оставам фокусиран. Това е моята цел с този клуб.”

„Работим на и извън терена, за да извлечем максимума от този момент. Мислим за нашата работа, да тренираме и да се усъвършенстваме, като правим това, което треньорът ни казва да правим. Опитваме се да спечелим всички мачове, за да останем в челото на класирането”, коментира Лаутаро преди време.