Любимец на Алекс Фъргюсън няма да спира с футбола, отива в Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ашли Йънг все още има желание да играе на най-високо ниво

Ветеранът Ашли Йънг е на крачка от сензационен трансфер в Евертън, съобщава Фабрицио Романо. Англичанинът прекара последния сезон в Астън Вила, но договорът му с бирмингамци изтече и не бе подновен, заради възрастта на играча. Годините обаче изглежда не притесняват Шон Дайч, който иска да вкара опит състава си.

38-годишният Йънг изгради невероятна кариера във Висшата лига. Неговият път започва в академията на Уотфорд, където прави първите стъпки във футбола. Впоследствие преминава в Астън Вила, след което идва и най-голямото постижение в кариерата му.

През юли 2011 сър Алекс Фъргюсън “чука на вратата” на Астън Вила и плаща 18 милиона евро за услугите на Йънг. Англичанинът, който по това време играе като крило започва кариерата си на “Олд Трафорд” по блестящ начин и малко по-малко се превръща в любимец както на треньора, така и на феновете. Под ръководството на митични шотландец той печели титлата във Висшата лига, както и Суперкупата на Англия.

След напускането на Фъргюсън обаче в Юнайтед настъпват трудни времена. Въпреки това обаче Йънг не напуска тима, а остава верен на него дори в най-тежките му моменти, което го прави още по-обичан от привържениците на клуба.

След ерата на Йънг в Манчестър, той заминава в Интер, където печели Скудетото, а миналия сезон прекара в Астън Вила. Най-вероятно престоят му в Евертън ще бъде последният в богатата му кариера. Той обаче може да бъде много полезен на съотборниците си, за краткия период, който се очаква да прекара на “Гудисън Парк”, с богатия си опит и чудесния си футболен интелект.