Люпко Петрович е в интензивно отделение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лекарите са установили, че е получил два инсулта и в момента се намира в реанимация

Люпко Петрович е в тежко състояние след автомобилната катастрофа, която предизвика в родната си Сърбия. Към настоящия момент 76-годишният треньор е настанен в реанимация и не може да говори, като е парализирана неговата лява страна, информират медиите в западната ни съседка.

Медиците са установили в болницата, че носителят на Купата на европейските шампиони с Цървена звезда от 1991-ва година е получил първо лек, а малко по-късно и много по-тежък инсулт вследствие на претърпяния шок. Бившият наставник на Левски, Литекс, ЦСКА – София и много други отбори в Сърбия и по света претърпя катастрофа на новия околовръстен път на сръбската столица, след като неговият автомобил се озовава в насрещното движение и се удря в друг автомобил странично.

Легендарният сръбски треньор е бил транспортиран веднага в спешния център от екип на Бърза помощ, а след това е настанен в Специализираната болница за мозъчно-съдови заболявания “Свети Сава”. През нощта се е опитал да каже нещо, но е било несвързано и неясно. За него се грижат най-добрите лекари в западната ни съседка, за да му помогнат. И медицинските, и полицейските служби изрично подчертаха, че нито Петрович, нито шофьорът на другият автомобил не са показали наличие на алкохол в кръвта, като са тествани с дрегер.

Очакваше се той да пътува за Бангладеш, където бе получил оферта да поеме националния тим на страната, а за последно той бе начело на Литекс Ловеч във Втора лига.