google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Босът на испанската “Ла Лига” Хавиер Тебас даде повече подробности за рестартирането на първенството. Към момента “Примера Дивисион”, както и всички други водещи първенства, са спрени заради паднемията коронавирус.

Преди дни бе взето решение, че европейските първенства и клубни турнири трябва да завършат до 30 юни. Предвид това решение, шефовете на местните федерации трябва да изготвят план за завършека на сезона.

Тебас заяви за Мундо Депортио, че първенството може да продължи на 16 април, като мачове ще се провеждат на всеки 48 часа, което означава богата програма за футболните фенове.

Също така след срещата на УЕФА стана ясно, че двубои от Шампионска лига и Лига Европа може да се играят през уикенда, което ще доведе до това грандовете в Испания Барселона, Атлетико и Реал да играят повече мачове през седмицата.

Според календара на испанското първенство, в последните 2 кръга от шампионата трябва всички отбори да играят по едно и също време. Испанската “Ла Лига” се очаква да започне първа – на 16 април, докато турнирите Шампионска лига и Лига Европа ще се подновят една седмица след това.

Испанският президент на футболната централа взе решение и за провеждането на финала на Купата на Краля, където един срещу друг ще излязат баските врагове Атлетик Билбао и Реал Сосиедад. Финалът е плануван за 30 май в Севиля.