Магуайър получи 21 месеца условно, ще обжалва присъдата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бранителят на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Хари Магуайър получи условна присъда от 21 месеца и 10 дни, след като съдът го призна за виновен за участието му в сериозно сбиване край бар на гръцкия остров Миконос в четвъртък вечер.

Съдиите се произнесоха, след като 27-годишният капитан на Червените дяволи се сдоби с овинения за нападение с цел нанасяне на телесна повреда, съпротива при арест, придружена с вулгарно държане и опити за подкуп на длъжностно лице.

Магуайър беше арестуван заедно с брат с Джо и техния общ приятел Кристофър Шармън след сблъсъците с полицията, при които се твърди, че са пострадали двама служители на реда.

“След като чух присъдата инструктирах моите адвокати да уведомят незабавно съда, че ще обжалваме решението,” обяви Магуайър. “Продължавам да съм убеден в невинността си в случая.”

“Това, което полицаите, които са жертви в случая, все още очакват, е едно простичко извинение от мъжа, който претендира, че е шампион,” Йоанис Яковос Парадизис, адвокат на пострадалите полицаи, заяви пред Ройтерс.

По-рано днес Магуайър беше включен в групата на английския национален тим за мачовете в Лигата на нациите, а селекционерът Гарет Саутгейт обяви, че му има пълно доверие.

Минути след обявяването на присъдата обаче Саутгейт извади снажния бранитела от състава си

Миналия август Магуайър, който има 26 мача за Англия, премина в Манчестър Юнайтед от Лестър срещу рекордна сума, плащана за защитник – 80 милиона паунда.