От последните минути – Саутгейт извади Магуайър от състава на Англия

Прочетена:1422
От последните минути - Саутгейт извади Магуайър от състава на Англия 1
0 0

Гарет Саутгейт извади Хари Магуайър от състава на английския национален отбор минути, след като стана ясна неговата условна присъда от 21 месеца.

Магуайър получи присъдата, след като съдът го призна за виновен за участието му в сериозно сбиване край бар на гръцкия остров Миконос в четвъртък вечер.

Съдиите се произнесоха, след като 27-годишният капитан на Червените дяволи се сдоби с овинения за нападение с цел нанасяне на телесна повреда, съпротива при арест, придружена с вулгарно държане и опити за подкуп на длъжностно лице.

По-рано днес Саутгейт обяви, че има пълно доверие на капитана на Червените дяволи, но очевидно решението на магистратите в Гърция е накарало Футболната асоциация да реагира.

“Това със сигурност не беше лесно решение,” заяви селекционерът на Трите лъва Гарет Саутгейт. “Говорих с Хари и това, което мога да кажа е, че историята съвсем не е такава, каквато беше представена.

“Ясно е също, че ако фактите се окажат различни, ще трябва да променя решението си. Но Хари винаги е показвал страхотен характер и нямам причини да не му се доверя. В този момент е важно той да знае, че има подкрепата ми.”

Заместник на защитника в разширения състав няма да бъде повикан.

Сподели