Макаби Хайфа и Глазгоу Рейнджърс постигнаха успехи в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
И двата тима победиха с 2:1 тимовете на Слован Братислава и Сервет Женева

Глазгоу Рейнджърс победи с 2:1 срещу Сервет Женева, а Макаби (Хайфа) постигна същия резултат с 2:1 гостуването си на Слован (Братислава) от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Любопитното е, че и трите гола в мача паднаха още в първия четвърт час на двубоя. Гостите обаче си тръгнаха по-доволни след края му.

Макаби поведе още в 5-ата минута. Тогава топката бе свалена към Диа Саба, той продължи с пета за Францди Пиеро, който отблизо реализира за 0:1. Слован бързо се окопити и в 12-тата минута възстанови равенството. Юрай Куцка бе точен с глава след центриране от корнер.

В 15-ата минута обаче израелците си върнаха преднината. Диа Саба си освободи пространство пред наказателното поле и с прекрасен изстрел не остави шансове на вратаря за 1:2. Така Макаби е в отлична позиция преди реванша, докато Слован ще трябва да търси задължителен успех при визитата си в Израел, ако иска да продължи напред.

За шотландците Таверние и Десерс удвоиха преднината до 15-та минута, а швейцарците в 44-та минута намали резултатът, но не им достигна да направят нещо повече.