Макс Алегри обмисля да смени схемата на Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" може да играе в схема 3-5-2 през новата кампания

Наставникът Ювентус Масимилиано Алегри възнамерява да смени схемата на игра на торинския гранд за новия сезон. Той иска отборът да изглежда по съвсем различен начин спрямо предходната кампания 2022/23. Юве ще има нов облик на терена през новата кампания и затова Алегри ще направи промяна в схемата.

Още в първия мач от лятното турне в САЩ, Юве ще излезе в нова схема. „Бианконерите“ трябваше да започнат предсезонното си турне с двубой срещу Барселона, но контролата бе отменена, след като играчите на каталунския гранд бяха тръшнати от вирус. Алегри смята да използва схема 3-5-2 за предстоящия сезон, след като миналият сезон Ювентус играеше в 4-4-2 и 4-3-3.

Според Sky Sport Italia, Уестън Маккени ще заеме място в полузащитата заедно с Мануел Локатели и Фабио Мирети, а на флавнговете ще са позиционирани Уеа и Андреа Камбиазо. Така Федерико Киеза ще има ролята на нападател заедно с Мойс Кийн. В защита Алегри ще разчита на Федерико Гати, Глейсън Бремер и Данило.

Алегри ще може да тества новата схема в предстоящите контроли с Милан (28 юли) и Реал Мадрид (3 август). Ювентус стартира сезна в серия А на 20 август с визита на Удинезе.