Мали победи с 1:0 Тунис, съдията свири край преди 90-та минута
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ибрахима Коне донесе успеха за своя тим

Отборът на Мали победи с 1:0 Тунис в първи мач от група “F” на турнира за Купата на африканските нации.

Oсвен единственият гол в мача, най-интересният момент беше, когато главният съдия от Замбия Джани Сиказве свири край на мача преди изтичането на 90-те минути, въпреки че на три пъти ходи да гледа системата ВАР и за няколко минути играта бе спряна заради почивка за вода.

В 47-мата минута символичните гости от Мали получиха дузпа заради игра с ръка на бранителя на Тунис Елиес Скхири в собственото му наказателно поле. Зад топката застана Ибрахима Коне, който с мощен удар с левия крак откри.

В 75-ата минута Тунис също получи дузпа, макар в първия момент съдията Сиказва да не отсъди такава. След намесата на ВАР обаче той посочи бялата точки.

Капитанът Уаби Хазри се зае с изпълнението на дузпата, но ударът му бе спасен от Ибрахим Мункоро.

Веднага след това дойде прекъсването за вода за 3-4 минути, а в 87-мата минута играта отново бе спряна заради доста спорния червен картон на нападателя на Мали Ел Билал Туре. След като прегледа ситуацията с ВАР, съдията Сиказва даде знак играта да продължи и моментално след това свири край на срещата, макар часовникът на стадиона да показваше около 89 минути и 35 секунди.