Прецедент в Нигерия! Феновете избират следващия национален треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рядко се случват подобни неща в света на футбола

Нигерийската футболна асоциация е взела любопитното решение да остави избора на следващия национален селекционер в ръцете на феновете. В момента на поста е назначен Жозе Песейро, който обаче ще бъде сменен ако не получи подкрепата на сънародниците се.

Песейро постигна добри резултати откакто е начело на тима. 63-годишният специалист успя да класира Нигерия за Купата на африканските нации, която ще се играе през месец януари в Кот Д’Ивоар. Това постижение обаче не може да бъде мерило за качествата на Песейро, тъй като амбициите на Нигерия са доста по-големи от просто класиране на надпреварата. Всички в страната мечтаят родните им национали отново да триумфират с титлата след голяма пауза, а това не е никак лека задача.

Според мнозина подобно решение е напълно безотговорно от страна на асоциацията и поставя бъдещето на националния отбор на страната на карта. По мнение на критиците, най-доброто решение няма как да бъде взето от онлайн гласуване в ситуация като тази. Разбира се, има и хора, които подкрепят идеята и вярват, че народа на Нигерия няма да сбърка в преценката си.