Ман Сити и Лестър продължават напред за “ФА Къп”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на Англия Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите на "ФА Къп". "Гражданите" победиха с минималното 1:0 втородивизионния Шефилд Уензди при визитата си на "Хилзбъро". Единственото попадение в мача вкара Серхио Агуеро в 53-ата минута.

Шампионът на Англия Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите на “ФА Къп“. “Гражданите” победиха с минималното 1:0 втородивизионния Шефилд Уензди при визитата си на “Хилзбъро”. Единственото попадение в мача вкара Серхио Агуеро в 53-ата минута.

След спечелената Купа на Лигата през уикенда, Пеп Гуардиола не даде почивка на почти никой от своите титуляри. В игра от първата минута за Сити тази вечер бяха Агуеро, Жезус, Марез, Родри, Давид Сивла, Бернардо, Менди, Отаменди, Стоунс, Кансело и Клаудио Браво. С този силен състав дори бе изненада, че “небесносините” спечелиха само с един гол на “Хилзбъро”.

“Гражданите” нямаха много добри положения за гол до почивката, като в 33-ата минута Николас Отаменди засече с глава центриране на Марез, но топката срещна гредата. В края на полувремето пък удар на Стоунс с глава след ново подаване на Марез бе неточен. През второто полувреме Сити вдигна оборотите и осем минути след подновяването на играта откри резултата. Серхио Агуеро бе в прегръдките на своите съотборници, разписвайки се след асистенция на Бенжамен Менди. В следващите минути Марез пропусна два шанс за гол, а след това вратарят на домакините Уилдсмит се намеси добре при удари на Стоунс и Агуеро. В края на мача Рахим Стърлинг можеше да вкара втори гол за “небесносините”, но не бе достатъчно концентриран и Уилдсмит се намеси добре.

Лестър също се класира за 1/4-финалите

В друга среща от 1/8-финалите на турнира, третият във Висшата лига Лестър Сити отстрани Бирмингам след успех с 1:0 на “Кинг Пауър Стейдиъм”. Единственият гол в двубоя бе дело на Рикардо Перейра в 82-рата минута. Бранителят се разписа след асистенция на Марл Олбрайтън. В пореден мач Брендън Роджърс не можеше да разчита на звездата на “лисиците” Джейми Варди, а нападението на тима бе водени от Келеши Ихеначо. Статистиката в края на двубоя показваше пълна доминация на Лестър – 78% владеене на топката срещу 22% за Бирмингам и 12 срещу 6 положения за гол, така че “лисиците” заслужено продължават към 1/4-финалите на турнира.