Ман Юнайтед победи в чест на Боби Чарлтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Преди срещата двата отбора почетоха паметта на легендата на Манчестър Юнайтед и английския футбол сър Боби Чарлтън, който почина по-рано днес. 

Манчестър Юнайтед победи с 2:1 при гостуването си на Шефилд Юнайтед. Преди срещата двата отбора почетоха паметта на легендата на Манчестър Юнайтед и английския футбол сър Боби Чарлтън, който почина по-рано днес.

Домакините стартираха много активно с идеята да стигнат до първа победа след завръщането си в елита. Още в третата минута те можеха да поведат. Удар на Хамер срещна тялото на Магуайър, след което топката се озова в Арчър. Той бе на прекрасна позиция, но стреля близо до Онана и вратарят нямаше големи проблеми. Играчът на Шефилд Юнайтед бе в засада при удара на съотборника си, но топката се отклони в Магуайър и съдията щеше да трябва да преценява дали да зачете евентуален гол.

Манчестър Юнайтед не успяваше да организира добра атака, но въпреки това поведе в 28-ата минута. Бруно Фернандеш прати топката към Мактоминей в наказателното поле. Той успя да се пребори за позиция и от въздуха да насочи кълбото към вратата. Това е трети пореден гол за шотландския национал, след като се разписа на два пъти срещу Брентфорд преди паузата за националните отбори, когато влезе като резерва и донесе победата на своя тим с два гола в добавеното време.

Преднината на “червените дяволи” се задържа много кратко. Шефилд Юнайтед опита да отговори и втория опит за атака центриране на Макатий бе отклонено от Мактоминей с ръка в наказателното поле. Съдията отсъди дузпа, която бе потвърдена и след разглеждането с ВАР, а Макбърни не сбърка от бялата точка. Диого Далот отбеляза изключителен гол в 77-ата минута.