Ман Юнайтед се разделя с бразилски национал на сериозна загуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" закупиха Фред за 60 млн. евро, а ще го продадат за 5 пъти по-малко

Манчестър Юнайтед е готов да продаде бразилеца Фред за 12 милиона евро, като бъдещият клуб на халфа ще бъде турският гранд Галатасарай.

В близките няколко дни се очаква Галатасарай да финализира преговорите с Ман Юнайтед за бразилския халф, пишат в Турция. Първоначално “червените дяволи” искаха да получат поне 20 милиона паунда за своя футболист, но Галатасарай не бе склонен да даде тази сума и предлагаше доста по-малко.

В крайна сметка Галатасарай са стигнали до извода, че могат да си позволят да отделят 12 милиона евро за Фред. Играчът влиза в последната година по своя контракт с Ман Юнайтед. “Червените дяволи” дадоха цели 60 милиона евро за футболиста през 2018 г., привличайки го от Шахтьор Донецк. Фред имаше и силни моменти на “Олд Трафорд”, но като цяло не бе сред най-постоянните играчи на славния английски клуб.

След като Ман Юнайтед се раздели с Фред, клубът планира да привлече халфа на Фиорентина – Софиан Амрабат, като мароканският национал ще бъде класен заместник на бразилеца. 30-годишният Фред има 139 мача за Ман Юнайтед в кариерата си до момента, като е вкарал 8 гола.