Ман Юнайтед ще се опита да пребори Рома за бразилски нападател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английският клуб е влязъл в надпреварата за подписа на нападателя на Сантос - Маркос Леонардо

Манчестър Юнайтед планира да победи Рома и други европейски грандове за подписа на бразилския нападател Маркос Леонардо от Сантос. “Червените дяволи” са готови да предложат значително по-добра оферта от тази на “вълците”.

Рома преследва нападателя на Сантос от известно време, но се провали в опита си да вземе Маркос Леонардо през това лято. Бразилският отбор беше готов да продаде и и Рома щеше да плати 12 милиона плюс 6 милиона бонуси в началото на август. По-късно обаче Сантос се противопостави на трансфера, тъй като те се бореха да избегнат изпадане, след като вече бяха продали други нападатели в клуба и смениха треньора.

Клубът от бразилската Серия А реши, че е твърде рисковано да загуби своята звезда. Преговорите все пак продължиха и 20-годишният Леонардо дори отказа да тренира със съотборниците си няколко дни в опит да си осигури трансфера, но без резултат. В Рома отложиха привличането на бразилския нападател до януарския прозорец и насочиха фокуса си към други цели, като взеха Ромелу Лукаку от Челси.

Рома обаче може да не е единственият клуб в надпреварата за Леонардо през предстоящия януарски трансферен прозорец. Манчестър Юнайтед планира да “открадне” Леонардо от “джалоросите” Гигантите от Висшата лига се стремят да доведат още един талант в нападение, след като имат само Расмус Хьойлунд за върха на атаката. Само на 20 години, Леонардо има приличен опит в мъжкия футбол, като е вкарал почти 50 гола за Сантос в над 150 мача за клуба.