Петима от Барса и Реал в списъка за най-добър млад играч за 2023 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Трима футболисти на каталунците и двама на "лос бланкос" в топ 10

Тази вечер бяха обявени номинираните от France Football за трофея „Копа“, който се връчва за най-добър млад футболист. В битка за наградата през 2023 година прави впечатление, че има петима футболисти от испанските грандове Барселона и Реал Мадрид.

Представителите на Барса са трима – Гави, Педри и Алехандро Балде, а тези на Реал Мадрид двама – Джуд Белингам и Едуардо Камавинга. Белингам премина през това лято в Реал Мадрид и вече блести с екипа на “белия балет”, като е най-резултатният им играч от началото на сезона. Джуд имаше и страхотни моменти в Борусия Дортмунд през тази година, така че е фаворит за наградата.

Носителят на наградата Golden Boy за 2021 г. – Педри, участва в 26 мача в Ла Лига за Барса миналия сезон, като помогна на тима да стане шампион. Той също има големи шансове да спечели тази индивидуална награда.

Останалите петима футболисти, които са номинирани за този приз, са Джамал Мусиала (Байерн Мюнхен), Шави Симонс (играе под наем в РБ Лайпциг от ПСЖ), Антонио Силва (Бенфика), Расмус Хьойлунд (преминал в Манчестър Юнайтед през това лято) и Ели Уахи (Ланс).