Ман Юнайтед живна след почивката и обърна Астън Вила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бруно Фернандеш, Мейсън Грийнууд и Единсон Кавани се разписаха за Червените дяволи

Прероден след почивката Манчестър Юнайтед надигра като гост Астън Вила с 3:1 и се доближи на 10 точки от лидера в класирането на Висшата лига Манчестър Сити.

Гражданите, които се нуждаят само от една победа в оставащите им три срещи, за да спечелят шампионската титла и на теория, оглавяват подреждането с 80 точки, следвани от Червените дяволи – със 70, но и с мач по-малко.

Хората на Оле Гунар Солскяер се завръщат на терена още във вторник, когато техен съперник ще бъде Лестър.

Финалистът в Лига Европа започна вяло и позволи на Вила да се оттегли на почивката с аванс от един гол, дело на нападателя от Буркина Фасо – Бертран Траоре.

След почивката обаче Юнайтед повиши оборотите и само за няколко минути обърна развоя на срещата. Бруно Фернандеш изравни след дузпа, отсъдена за нарушение на Дъглас Луис срещу Пол Погба, а Мейсън Гринууд направи 1:2.

Влезлият след почивката Единсон Кавани фиксира крайното 1:3 след асистенция на Маркъс Рашфорд, а до края остана време и за втория жълт картон на Оли Уоткинс от състава на домакините, показан за… симулация.

Неприятната новина в лагера на гостите беше контузията на централния бранител Хари Магуайър, заради която се наложи той да бъде заменен принудително четвърт час преди края.