Манчестър Сити е фаворит да подпише с 19-годишен аржентински защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Валернтин Барко от Бока Хуниорс може да премине на "Етихад"

Според аржентинския журналист Хулио Павони от медията tycsports, Манчестър Сити има голямо желание да разполага с талантливия защитник Валентин Барко в редиците си. 19-годишният аржентински футболист на Бока Хуниорс напоследък става все по-добър и има сериозен интерес към услугите му.

Барко е част от тима на Бока Хуниорс от детството си. Той се изкачи в редиците на клуба и наскоро бе повишен в първия им отбор. Аржентинският краен защитник се е включил в общо 20 мача за първия отбор и е бил замесен в три гола. Въпреки че предпочита да играе като ляв бек, 19-годишният футблист е достатъчно способен, за да играе навсякъде по левия фланг. Договорът му е до края на 2024 г., но има реална възможност той да напусне клуба по-рано предвид големия интерес към услугите му.

Неговите впечатляващи изяви за клуба, както и за състава на Аржентина до 20 години привлякоха вниманието на множество топ клубове от цяла Европа. Брайтън не успя да се споразумее с Бока Хуниорс за трансфера на футболиста. Сега интерес към него има от Ман Сити и “гражданите” са фаворити за подписа му.

Отборът на Пеп Гуардиола винаги търси млади талантливи играчи, които могат да им помогнат в дългосрочен план. 19-годишният краен бранител изглежда подходящ за тима на “гражданите” и скоро може да подсили английския шампион.