Манчестър Сити е готов да се раздели с Калвин Филипс през зимата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" искат да спечелят пари от халфа през януари

Според информация на медията 90min, тимът на Манчестър Сити е готов да се раздели с халфа Калвин Филипс през предстоящия трансферен прозорец през януари 2024-та. 27-годишният играч премина през редиците на Лийдс, преди да се премести при тима на Пеп Гуардиола през лятото на 2022 г.

Филипс така и не успява вече повече от година да пробие в стартовите 11 на Пеп Гуардиола и е по-скоро провал, отколкото добър трансфер. Полузащитникът беше свързван с напускане на “Етиахд” по-рано това лято, но в крайна сметка остана в Манчестър. Той записа четири участия за Сити във всички състезания този сезон, но не се открои особено.

Испанският халф Родри е първият избор на позицията на английския шампион, когато е готов за игра. Фактът, че Филипс не е показал достатъчно, когато испанецът не беше на разположение, говори много за перспективите му в клуба. Отборът на Гуардиола вече загуби два от първите си осем мача във Висшата лига този сезон. Януарският трансферен прозорец дава възможност на Гуардиола и компания да подобрят отбора.

Калвин Филипс струва на Манчестър Сити 42 милиона паунда, но сега е честно да се каже, че той е лош трансфер. Манчестър Сити се взира в звездата на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих и продажбата на Филипс ще отвори място, а също и финанси, които могат да им помогнат в преследването на германеца. Универсалният футболист на баварците е човек, с когото Гуардиола трябва да е запознат от времето си на “Алианц Арена” и очевидно го иска в Манчестър.