Манчестър Сити – Пътят след върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“Гражданите” ще трябва да се изправят пред непознато предизвикателство

С наближаването на новия сезон привържениците на всеки клуб започват да визуализират в главите си образи, в които техния отбор печели някой дългоочакван престижен трофей. За тези на Манчестър Сити обаче нещата в момента стоя по различен начин.

През миналия сезон “гражданите” спечелиха “златния требъл” и по този начин те постигнаха всичките си цели. Това означава, че те няма да изпитват толкова силна мотивация през следващия сезон, което може да се окаже сериозен проблем за тях, тъй като до момента те не са изпадали в ситуация, в която не трябва да покоряват нови върхове постоянно, за да се доказват, а трябва да запазаят мястото си на върха – задача, която в никакъв случай не е по-малко лесна.

Откакто новите инвеститори се появиха в Манчестър Сити, нещата за клуба се
промениха из основи. Преди “гражданите” бяха просто посредствен отбор, който понякога имаше силни периоди. Това обаче не е така и в момента “небесно-сините” са един от най-постоянните в изявите си отбори. Те са спечелили поне един трофей във всеки един сезон, откакто Пеп Гуардиола пое тима и наложи там своята философия.

Самият той обаче веднъж бе споделил в интервю, че усещането в съблекалнята след спечелването на трофей не е същото каквото е било когато той е пристигнал. Според него играчите са претръпнали към тази емоция и те вече не желаят толкова силно успеха. Ако той е прав в наблюденията си, требъла спечелен през миналия сезон ще има още по-лошо влияние върху неговите играчи, тъй като той е върхово отличие, което малцина отбори успяват да постигнат.

“Гражданите” обаче не са първия отбор, на който му се налага да се справя с подобна ситуация. Други тимове и мениджъри също са се сблъсквали с този проблем и са успявали да го решат. Дали обаче и Пеп Гуардиола ще успее да мотивира отново играчите си и те ще бъдат същата машина за трофеи и през следващия сезон ще стане ясно през идващата кампания, която започва след по-малко от месец.