Халф на Барселона се присъедини към Порто
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гонзалез търси повече игрово време, като също очаква да печели трофеи с ,,драконите"

Порто завърши сделката на Нико Гонзалес от Барселона, в сделка на стойност 8,5 милиона евро. 21-годишният полузащитник подписа петгодишен договор, който ще го задържа в клуба до 2028 година.

От Барселона са включили клауза за обратна покупка на стойност 30 милиона евро в сделката, която е активна до лятото на 2025 година. Включена е и клауза за продажба, като Барселона ще вземе 40 процента от всяка бъдеща продажба на футболиста.

Гонзалес е възпитаник на Ла Масия, като проби в първия отбор на Барселона заедно с Гави през 2021 година, преди да прекара сезон 2022-2023 под наем във Валенсия, изигравайки 26 мача в Ла Лига. Той беше един от кандидатите да поеме ролята на опорния халф в Барса, която остана овакантена след напускането на Серхио Бускетс това лято. Шави обаче не се довери на Гонзалес да играе на тази позиция, като предпочете да го използва по-напред по терена, където Барселона има доста играчи,Б и той остана в немилост.

След като подписа с Порто, Гонзалес сподели: „Не мога да бъда по-развълнуван да започна да играя тук. Откакто се появиха слуховете, всички говорят добри неща за Порто. Имах няколко португалски съотборника, които говореха много добре за клуба и създадоха големи очаквания в мен. Наистина искам да се срещна с всички, особено с Пепе, който е страхотен пример и от когото мога да науча много. Мога да обещая на феновете, че ще върша много работа на терена, но преди всичко ще се боря да им дам титли.”