Манчестър Сити продължава да жъне успехи на всички фронтове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" спечелиха с 2:0 визитата си на Гладбах в Шампионска лига и са на крачка от четвъртфиналите

Манчестър Сити направи важна крачка към 1/4-финалите в Шампионска лига, след като спечели с 2:0 гостуването си на Борусия Мьонхенгладбах в първи осминафинал от турнира. Двубоят обаче се игра на румънския „Пушкаш Арена“, заради мерки за безопасност свързани с коронавируса. 19-ата поредна победа във всички турнири за тима на Хосеп Гуардиола дойде след попадения на Бернардо Силва и Габриел Жезус.

След четвърт час игра пред „гражданите“ се откри добра възможност да открият резултата, но Гюндоган и Стърлинг си попречиха взаимно и в крайна сметка бранител изби.

В 29-ата минута Жоао Кансело направи отлично центриране в пеналта на германците, където неособено високият Бернардо Силва засече точно с глава, давайки преднина на символичните гости.

Гладбах не успяваше да притесни отбраната на „гражданите“, като най-опасната ситуации пред вратата на Сити бе в 63-ата минута, когато Плеа опита нестандартен удар, но за късмет на гостите кълбото мина покрай десния страничен стълб.

Две по-късно английският тим стигна до втори гол. Кансело центрира в наказателното поле, Бернардо Силва отклони с глава към Габриел Жезус, който от малка дистанция се разписа за 2:0.

В 83-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Йонас Хофман падна в наказателното поле след съприкосновение с Кансело, но реферът Артур Диаш прецени, че няма нарушаване на правилата, а и португалският съдия не получи сигнал от колегите си, които правят проверка с ВАР.

В добавеното време резервата Волф не успя да преодолее Едерсон, който запази резултата непроменен. Така Сити подобри собствения си рекорд от 11 последователни победи навън, след като записа 12-и успех при гостуване.