Манчестър Сити с рутинна победа срещу Нотингам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерлинг Холанд отбеляза осмия си гол от началото на сезона във Висшата лига

Манчестър Сити победи Нотингам с 2:0 на ‘Етихад Стейдиъм’ в среща от кръг номер 6 на Висшата лига. Фил Фодън и Ерлинг Холанд отбелязаха попаденията за “гражданите”. Домакините доиграха двубоя с мач по-малко, след като в началото на втората част халфът Родри получи червен картон.

С този успех тимът на Ман Сити вече има 18 точки в актива си след шест победи в шест мача в първенството. Тимът на Пеп Гуардиола се откъсна на пет точки пред Тотнъм, Ливърпул и Арсенал. Поражението остави Нотингам със 7 пункта на 10-ата позиция в таблицата.

Манчестър Сити реши двубоя в началните минути. В 7-ата Фил Фодън получи подаване от Кайл Уокър и се разписа за 1:0, отбелязвайки първия си гол за сезона.

Ерлинг Холанд вкара дежурното си попадение в 14-ата минута. Норвежецът бе намерен от новото попълнение Матеуш Нунеш и отбеляза за 2:0, като първото полувреме на “Етихад” завърши при този резултат.

В 46-ата минута Родри направи глупава проява. Испанският халф хвана за гушата Морган Гибс-Уайт край корнера и получи директен червен картон.

Въпреки че Ман Сити остана с 10 души на терена, Нотингам не им създаде проблеми. Головите положения до последния съдийски сигнал не бяха много, като “небесносините” постигнаха очаквана победа.

Тимът на Гуардиола регистрира осма поредна победа във всички турнири. В момента изглежда така сякаш Ман Сити не може да бъде спрян. Следващият двубой на тима е гостуване на Нюкасъл в турнира Купата на Лигата на 27 септември. Коефициенти и специални опции за залози на мачовете ще откриете в betano ios app.