“Черно-бял” Пловдив продължава да мечтае, Локомотив победи и Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алфа Конте бе големият герой за "смърфовете", столичният тим продължава да затъва

Локомотив Пловдив постигна историческа девета поредна победа в Първа лига. “Черно-белите” надвиха Славия с 2:0 на “Лаута” с голове на резервата Алфа Конте през второто полувреме.

Локомотив Пловдив увеличи преднината си на върха в класирането на 4 точки пред втория Черно море. Воденият от Александър Томаш вече има 28 пункта в актива си след 9 победи и 1 реми през сезона. Славия продължава да затъва и инкасира шеста поредна загуба, като остава на последното 16-о място.

Първият добър шанс за гол на “Лаута” дойде в 13-ата минута, но Светльо Вуцов се намеси решаващо, за да спре Георги Минчев. В средата на полувремето Евандро отправи опасен удар, но Вуцов спаси. В 44-ата минута Двожани намери Георги Минчев, който бе разочарован от стража на “белите”.

След почивката обаче Локо Пловдив се възползва от шансовете си и стигна до победата. Алфа Конте се появи на терена и блестеше с изявите си.

Футболистът от Сиера Леоне откри резултата в 69-ата минута. Конте се справи с няколко играчи на съперника и с прецизен удар преодоля Вуцов – 1:0.

Малко след това Алфа Конте удвои аванса на “черно-белите”. Крилото на домакините се подигра с Велко Йеленкович и матира гостуващия тим – 2:0.

До края на мача нов гол не падна и “смърфовете” се поздравиха със заслужена победа. В следващия кръг Локомотив Пловдив гостува на Лудогорец, като започва серия от тежки мачове за момчетата на Сашо Томаш.