Манчестър Сити се насочва към една от звездите на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" искат да вземат Френки де Йонг

Манчестър Сити бе напуснат от халфа Илкай Гюндоган, който избра да продължи кариерата си в Барселона. Сега обаче треньорът на “гражданите” Пеп Гуардиола се готви да нанесе удар по каталунския гранд. Испанският специалист обмисля да привлече на “Етихад” една от звездите на Барса – Френки де Йонг.

“Гражданите“ се отказаха от звездата на Уест Хем Деклан Райс и се насочват към нидерландския национал Де Йонг, съобщава The Sun. Изданието предполага, че испанският шампион ще иска около 90 милиона паунда за Френки де Йонг. Сити беше готов да даде тази сума за Райс, така че сега може да пренасочат парите в друга трансферна цел.

Добре известно е, че Гуардиола има желание да привлече креативен халф, след като Илкай Гюндоган отказа нов договор. Ман Сити подписа с Ковачич от Челси, но хърватинът не е типа футболист, който да замени Гюндоган.

Гуардиола имаше желание да подпише с Де Йонг преди три години, но тогава идерландският национал избра да заиграе в Барселона. Миналото лято пък Френки бе близо до преминаване в Ман Юнайтед. Ерик тен Хаг много го искаше в състава, но 26-годишният полузащитник избра да продължи да играе за каталунците и сякаш бъдещите му намерения са да носи екипа на Барселона.

Не е ясно обаче как Де Йонг би реагирал на оферта от Ман Сити. Иначе нидерландският национал е сред най-скъпоплатените футболисти в Барса. Ръководството на „Камп Ноу“ е отворено за неговата продажба, за да подобри финансите си. Футболистът е харесван от треньора Ернандес, но пък не е изключено халфът все пак да бъде трансфериран през това лято.