Манчестър Сити се насочва към голям немски талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" с интерес към Флориан Виртц

Манчестър Сити може да се опита да подпише с Флориан Виртц през следващото лято, информира Bild. 20-годишният талант на Германия в момента изглежда доволен от живота в Байер Леверкузен, който не бърза да продава.

Името на Флориан Вирц последва това на Кай Хаверц, що се отнася до интереса на клубовете от Висшата лига. 20-годишното крило от Леверукузен беше подготвено да окаже сериозно влияние и да се превърне в един от най-добрите германски играчи, но контузиите попречиха на прогреса му. Няколко сезона на проблеми, свързани с контузии, спряха развитието му, но Байер Леверкузен има голямо доверие в своята звезда. Виртц започна сезона в страхотна форма като има шест гола в своите седем мача досега във всички състезания.

Той подписа нов дългосрочен договор през 2022 г., който го задържа в клуба до 2027 г. Затова директорът на Байер Леверкузен – Ролфес, се обърна към някои скорошни спекулации, свързващи 20-годишното чудо от Бундеслигата с други големи клубове, като Манчестър Сити е един от интересуващите се.

Той каза: „Успехът винаги увеличава шанса играчите да се почувстват комфортно и да искат да останат по-дълго. Флориан и семейството му са напълно спокойни и са фокусирани върху развитието. Той има прекрасна среда тук със семейството, приятелите и клуба. Като играч и като личност, той може да расте в Байер.”

Манчестър Сити редовно инвестира в млади играчи, акто това лято взеха Жереми Доку, Йошко Гвардиол и Матеус Нунес. Предстои да видим дали през следващата година ще изпратят оферта за Виртц.